Top Ad unit 728 × 90

I DONT WANNA Pen MY PAPER

Вправа 4. Гіперпосилання

Режим проглядання гіперпосилань дозволяє проглядати дерево гіперпосилань і перевіряти працездатність внутрішніх і зовнішніх посилань вузла.


У вікні діалогу, що відкрилося, клацніть на кнопці Так. Frontpage прогляне посилання web-узла і перевірить їх стан (при роботі з великими вузлами цей процес може зайняти тривалий час). Програма виявить на сторінці products, htm посилання на неіснуючий файл prod03.htm.


Це відіб'ється на схемі (мал. 22.12).


Клацніть на значку prod03.htm і виберіть команду Перейменувати.


I DONT WANNA Pen MY PAPER papers

Зазвичай слід вибирати відповідь Так (Yes). Цей варіант дає вказівка Frontpage скоректувати посилання так, щоб зміна імені файлу не внесла плутанини до структури вузла і не порушила його працездатність. З вказаної причини ніколи не перейменовуйте файли вузла в Провіднику або за допомогою інших інструментів Windows. Користуйтеся для цих цілей списком файлів у вікні Frontpage.


Операційна система на відміну від Frontpage не здатна модифікувати інші web-страницы, приводячи їх посилання у відповідність новому імені файлу.


Відкриється вікно діалогу, що пропонує відновити Гіперпосилання, вказуючі на перейменовану сторінку. Клацніть в нім на кнопці Немає (No).


У панелі списку тек клацніть на файлі products, htm.


Введіть текст pi-od04. htm і натисніть клавішу Insert.


Мал. 22.11. Проглядання гіперпосилань


Мал. 22.12. Розірване гіперпосилання


Щоб вивести дерево гіперпосилань, клацніть в панелі режимів на значку Гіперпосилання (Hyperlinks). На екран буде виведений список тек і дерево гіперпосилань. Звернете увагу в списку тек на мініатюру файлу indicator.htm у вигляді будиночка.


I DONT WANNA Pen MY PAPER papers

Це файл домашньої сторінки.


Клацанням на значку products.htm поверніться до колишньої схеми. Виберіть команду Сервіс Перерахувати гіперпосилання (Tools Recalculate Hyperlinks).


Примітка


Frontpage помістить значок вибраної сторінки в середину вікна і лініями покаже всі посилання, що є на цій сторінці (мал. 22.11). Давайте змоделюємо некоректне гіперпосилання, перейменувавши один з файлів web-узла.


Мал. 22.13. Розкриття гілок посилань


Клацніть на значку «плюс» мініатюри prod0l.htm.


Звернете увагу, що мініатюри файлів, пов'язаних із сторінкою products, htm забезпечені символами «плюс». Вони розгортають відповідну гілку павутини посилань.


Потім клацніть на значку «плюс» мініатюри indicant, що з'явилася.htm. У вікні з'явиться новий фрагмент web-узла, показаний на мал. 22.13.


Таке розкриття гілок в схемі гіперпосилань дозволяє наочно моделювати логіку роботи вузла, не відкриваючи самі web-страницы, завантаження яких часто займає багато часу і оперативній пам'яті.

I DONT WANNA Pen MY PAPER Reviewed by EssayPapers on 06:08 Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Essay Pedia - how do essay online free examples © 2010 - 2015
Powered By Edu-Profit, Support by Write Essay

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.